nadzwyczajnie zbalansowana mieszanka ziaren Arabiki z Ameryki Południowej (80%) i wysokiej jakości Robusty (20%).
Taki skład kawy pozwala uzyskać genialne espresso, lecz też sprawdzi się nieprzeciętnie dla kaw z mlekiem - cappuccino, flat white, czy latte.
Jest to jedna z głównie wybieranych kaw poprzez kawiarnie i bary.
Kawę Kimbo Prestige polecamy do:- ekspresu samoczynnego
- ekspresu kolbowego
- kawiarki
- French Press'a
Historia Cafeé do Brasil, producenta produkującej kawy Kimbo i Kose, sięga okresu przedwojennego, kiedy bracia Francesco, Gerardo i Elio Rubino pomagali ojcu w prowadzeniu kawiarni. Ich kawa była renomowana i zyskiwała coraz pokaźniejszą popularność. Pociągnięci sukcesem, poświęcali dużo czasu i energii na eksperymentowanie i zgłębianie tajników palenia i parzenia kawy. Pod koniec Drugiej Wojny wojny powstała ich druga kawiarnia w Neapolu. Kilka lat później wybudowali małą palarnię kawy, i zaczęli dostarczać ziarno do coraz pokaźniejszej ilości barów i kawiarni.
W latach 60. Marka wprowadziła nową, innowacyjną formę opakowania - puszkę. Pozwoliło to lepiej bronić smak i aromat. Ten krok miał znaczący wpływ na powiększającą się popularność ich kaw. Teraz kawy z uznanej palarni trafiać zaczęły ponadto do domów.
Budowa firmy została oparta na wysokiej jakości sprzedawanej kawy przy zachowaniu dostępnych cen.
W 1971 roku zmieniono nazwę firmy na egzotycznie brzmiącą Kimbo. Jakość i smak niezmiennie pozostają na wysokim poziomie, czego potwierdzeniem jest popularność tej marki nie tylko we Włoszech,również na całym świecie.