Menu

Kawa ziarnista Pellini Top 1000g

Cechy produktu
  • Producent Pellini 
  • Rodzaj ziarnista 
Opis

 Pellini Topkawa z najwyższej półki Pellini Top to mieszanka składająca się z 6-8 wyselekcjonowanych odmian górskich ziaren Arabica z Ameryki Południowej i Środkowej. Każda z nich palona jest oddzielnie, w minimalnych porcjach, wolno i w adekwatnej temperaturze.

trafna selekcja ziaren i powolny cykl prażenia umożliwiają delektowanie się napojem najwyższej jakości o delikatnym i specyficznym smaku, a także bogatym aromacie. Pellini Top ma niska zawartość kofeiny, dzięki czemu możemy cieszyć się jej smakiem wielokrotnie w ciągu dnia.

CHARAKTERYSTYKA KAWY POCHODZENIE wariant kawy ziarnista Pochodzenie ziaren Ameryka Południowa i Środkowa Palarnia Włochy SKŁAD I właściwości Skład 100% Arabica Stopień palenia przeciętny Zawartość kofeiny niska PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA Kawa Pellini Top genialnie pasuje do większości sposobów parzenia.

olśni Cię swym smakiem i aromatem przygotowana w ekspresie automatycznym czy kolbowym, a trafnie zmielona, będzie na dodatek smakowała zaparzona w kawiarce, french press'ie albo metodami konwencjonalnymi.

EKSPRES samoczynnY Ta kawa świetnie smakuje z ekspresu samoczynnego. EKSPRES KOLBOWY Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku. EKSPRES PRZELEWOWY Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.

FRENCH PRESS Amatorzy kawy "pressowanej" bez wątpienia docenią jej walory. KAWIARKA Espresso przygotowane w kawiarce z całą pewnością Cię nie zawiedzie. SPOSÓB klasycznY Jeśli lubisz konwencjonalną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY Kawa Pellini Top to w głównej mierze aromatyczne espresso, które najlepiej zaprezentuje wszystkie jej walory. Można zastosować jej także jako baza kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino.

Ta mieszanka znamionuje się nieprzeciętnie bogatym bukietem nut smakowych i aromatycznych. Intensywność (5/10) ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ Aromat (7/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Crema Delikatna, o złotym odcieniu rewelacyjna do przygotowania Espresso, Latte Macchiato, Cappuccino NUTY AROMATYCZNE Przenikające się nuty owoców i kwiatów.

Co to są nuty aromatyczne? Można żeby pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym albo kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to głównie subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy.

Te niewiele znaczące niuanse wynikają najczęściej z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw.

Nie bez znaczenia jest też wysokość, na której uprawia...

Opinie - 0 opinii + Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.