To nie tylko książka,wytwarzane z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy zróżnicowane sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a choćby życie. Jedynie przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – nieprzystępną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: * przepisy kulinarne z użyciem roślin łąkowych (np. Mąka z kłączy perzu), leśnych (np. Mąka z żołędzi), a także bagiennych (np. Ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia i przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową
ISBN: 9788381030915
Kod paskowy: 9788381030915
Autorzy: Bukła Artur, Mikulska Katarzyna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 25942
ilość stron: 160
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 11.4x18.9
Głębokość (mm): 8
Waga: 0.16
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
ISBN: 9788381030915
Kod paskowy: 9788381030915
Autorzy: Bukła Artur, Mikulska Katarzyna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 25942
ilość stron: 160
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 11.4x18.9
Głębokość (mm): 8
Waga: 0.16
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka