Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów, a także kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach - i to nie tylko przy flambirowaniu - iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji.
W tym momencie dużo par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście.Książka, poza tympokazuje na czym polega obsługa z polotem, posiada informacje o:♦ krojeniu i filetowaniu,♦ flambirowaniu,♦ marynowaniu,♦ specjalnym nakrywaniu stołu,♦ podawaniu serów,♦ przygotowywaniu i podawaniu kawy.
Tytuł Obsługa kelnerska - klasa mistrzowska Autorzy Wilhelm Gutmayer, Hans Stickler, Heinz Lenger, Wa Wydawnictwo REA EAN 9788375445961 ISBN 9788375445961 Kategoria Literatura, Kulinaria liczba stron 248 Format 20,5x27 cm Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa