W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i dużo funkcjonalnych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem.
Szefowie lokalnych restauracji wdrożyli ją w tajniki swej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły konwencjonalne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, żeby podzielić się tym, czego się nauczyła.
„Moja tajska kuchnia" to 90 przepisów na prędkie, ładne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chilii i szczyptą humoru.