Każdy z nas ma czasem kulinarne zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś prędkiego i smacznego ze elementów, które masz pod ręką. Coś słodkiego: naleśniki z pomarańczami / zapiekane owoce Dla wegetarian: tagliatelle ze szpinakiem / kaszotto niewielka przekąska: tosty z boczkiem i sadzonym / omlet ze szpinakiem Na upalny dzień: surówka z młodej kapusty / chłodnik z melona i ogórka Dla dwojga: krem z białych warzyw / banany z prażonymi migdałami Dla mięsożerców: Polish burger / skrzydełka z miodem Na zimny dzień: zupa cebulowa / ryż na ostro Szybko, nowocześnie, prosto Wybierz swoją zachciankę i przygotuj ją w kilka chwil! Darek Kuźniak, finalista Top Chef, Sous Chef dwóch edycji Hell's Kitchen, poznawał egzotyczne smaki w programie Azja Express. Kamikaze polskiej gastronomii inspiruje swymi pomysłami w niezwykłym wydaniu. Moje przepisy są powrotem do przeszłości. Inspiracją do ich stworzenia były moje babcie. Smaki z dzieciństwa przenoszą nas w inny rozmiar niczym wehikuł czasu. Babcie zawsze spełniały nasze zachcianki – na słodkie i słone, na wielkie i minimalne apetyty. Pamiętamy te proste smaki, wytworzone z niczego arcydzieła.
ISBN: 9788381030304 Kod paskowy: 9788381030304 Autorzy: Kuźniak Dariusz Wydanie: 1 Rok wydania: 2017 Kod wydawcy: 25942 liczba stron: 240 Oprawa: Twarda PKWiU: 58.11.1 Format: 24.0x16.3 Głębokość (mm): 17 Waga: 0.662 Języki: polski Grupa towarowa: Książka
Jak dowiedzieć się tego, co najważniejsze o urządzaniu wnętrz, jednocześnie nie wydając pieniędzy na porady projektantów? W internecie dostępnych jest wiele porad o kompozycjach czy różnorodnych stylach, ale to nie...
Ludzie uwielbiają się bać i od zawsze są ciekawi tego, czego nie potrafią zrozumieć. Zjawiska paranormalne to interesujący temat, pełen tajemnic, sekretów i niezrozumiałych zdarzeń. Niektóre są pokazane na filmach,...