OPIS produktu
składniki
żołędzie* (100%) (*certyfikowany ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka i inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. Jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
szczegóły produktu
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
dokument BIO: certyfikat BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
producent (producent): DARY NATURY - inne BIO
producent - NAZWA I ADRES: MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY, KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK
KRAJ PRODUCENTA: Polska