Mikser KitchenAid powstał na początku ubiegłego wieku w Ameryce, z myślą o zaimplementowaniu w kuchni domowej. Od tego czasu był stale unowocześniany i ubierany w świeże kolory, dlatego pozostaje do dziś obiektem westchnień sympatyków domowego gotowania i błyskotliwej aranżacji wnętrz. Mistrzowska stylizacja artysty - konstruktora sprawiła, iż znalazł się choćby w Muzeum Sztuki Użytkowej w Nowym Jorku.
w pełni produkowany z metalu, potężny i trwały, jest miniaturą cukierniczej maszyny zawodowej i mistrzem świata w ubijaniu. Jest pożądany jako perfekcyjne urządzenie nie tylko do wyrabiania wszelkich ciast z drożdżowym na czele, ale także do
- tarcia
- mielenia,
-przecierania
-wałkowania i innych żmudnych czynności, z reguły dotąd wykonywanych ręcznie.
Największą zaletą miksera planetarnego KitchenAid to to,że zastępuje aż kilkanaście różnych maszyn kuchennych.
Uchylna głowica ułatwia dostęp do dzieży oraz podmianę narzędzi miksera.
Z tym mikserem w miły sposób upieczesz każde ciasto, przypomnisz sobie smak domowego chleba i babcinego makaronu..
Mikser KitchenAid zawodowcy zwykli nazywać ubijaczką planetarną.
Planetarną - ze względu na podobieństwo ruchu jego narzędzi, do ruchu Ziemi dookoła Słońca. Mieszadło, hak i rózga obracają się w dzieży podobnie: wokół swej osi, a równocześnie po jej obwodzie - w kierunku przeciwnym. To rozwiązanie konstrukcyjne, zastrzeżone w USA w 1919 roku, jest bardzo produktywne i skutkuje tym, iż miksery KitchenAid znamionują się nieprzeciętnym napowietrzaniem wyrabianych mas. Każde z narzędzi miksera ma swoją specjalizację:
Rózga służy np. Do bicia śmietany, piany z białek, lodów, majonezu i osiąga w tym prawdziwe mistrzostwo świata. Nieprzeciętnie udają się bezy i biszkopty.
Mieszadło służy np. Do przygotowywania ciasta na pierogi, babki ucierane, pierniki, rozbije i napowietrzy biały ser na sernik. Można je zastosować jednocześnie do przygotowania kremów budyniowych i maślanych, jak i do ziemniaczanego purée i wyrabiania mielonego mięsa na kotlety, a także masy pasztetowej.
Mieszadło służy np. Do przygotowywania ciasta na pierogi, babki ucierane, pierniki, rozbije i napowietrzy biały ser na sernik. Można je użyć jednocześnie do przygotowania kremów budyniowych i maślanych, jak i do ziemniaczanego purée i wyrabiania mielonego mięsa na kotlety oraz masy pasztetowej.
Możliwości miksera nie ograniczają się wyłącznie do pracy w dzieży. Znaczna gama przystępnych w montażu przystawek
(w dodatku dostępne w naszym sklepie), pozwala wykonać szybciej i łatwiej mnóstwo męczących kuchennych czynności, pomiędzy innymi:
w pełni produkowany z metalu, potężny i trwały, jest miniaturą cukierniczej maszyny zawodowej i mistrzem świata w ubijaniu. Jest pożądany jako perfekcyjne urządzenie nie tylko do wyrabiania wszelkich ciast z drożdżowym na czele, ale także do
- tarcia
- mielenia,
-przecierania
-wałkowania i innych żmudnych czynności, z reguły dotąd wykonywanych ręcznie.
Największą zaletą miksera planetarnego KitchenAid to to,że zastępuje aż kilkanaście różnych maszyn kuchennych.
Uchylna głowica ułatwia dostęp do dzieży oraz podmianę narzędzi miksera.
Z tym mikserem w miły sposób upieczesz każde ciasto, przypomnisz sobie smak domowego chleba i babcinego makaronu..
Mikser KitchenAid zawodowcy zwykli nazywać ubijaczką planetarną.
Planetarną - ze względu na podobieństwo ruchu jego narzędzi, do ruchu Ziemi dookoła Słońca. Mieszadło, hak i rózga obracają się w dzieży podobnie: wokół swej osi, a równocześnie po jej obwodzie - w kierunku przeciwnym. To rozwiązanie konstrukcyjne, zastrzeżone w USA w 1919 roku, jest bardzo produktywne i skutkuje tym, iż miksery KitchenAid znamionują się nieprzeciętnym napowietrzaniem wyrabianych mas. Każde z narzędzi miksera ma swoją specjalizację:
Rózga służy np. Do bicia śmietany, piany z białek, lodów, majonezu i osiąga w tym prawdziwe mistrzostwo świata. Nieprzeciętnie udają się bezy i biszkopty.
Mieszadło służy np. Do przygotowywania ciasta na pierogi, babki ucierane, pierniki, rozbije i napowietrzy biały ser na sernik. Można je zastosować jednocześnie do przygotowania kremów budyniowych i maślanych, jak i do ziemniaczanego purée i wyrabiania mielonego mięsa na kotlety, a także masy pasztetowej.
Mieszadło służy np. Do przygotowywania ciasta na pierogi, babki ucierane, pierniki, rozbije i napowietrzy biały ser na sernik. Można je użyć jednocześnie do przygotowania kremów budyniowych i maślanych, jak i do ziemniaczanego purée i wyrabiania mielonego mięsa na kotlety oraz masy pasztetowej.
Możliwości miksera nie ograniczają się wyłącznie do pracy w dzieży. Znaczna gama przystępnych w montażu przystawek
(w dodatku dostępne w naszym sklepie), pozwala wykonać szybciej i łatwiej mnóstwo męczących kuchennych czynności, pomiędzy innymi:
- mielenie
- przecieranie pomidorów, żurawin malin (z oddzieleniem pestek i skórek)
- tarcie, szatkowanie, krojenie w plasterki i w kostkę
- wałkowanie, wykrawanie i wyciskanie przeróżnego rodzaju makaronów,
- lepienie pierożków ravioli,
- robienie domowych kiełbasek,
- lodów,
- mielenie zboża na mąkę i na płatki,
- wyciskanie soków z cytrusów,
- wyciskanie soków nektarowych,
- otwieranie puszek