NAN OPTIPRO H.A. 2 to mleko następne dla zdrowych niemowląt, u których istnieje podwyższone ryzyko wystąpienia alergii (np. Gdy jeden z członków rodziny jest alergikiem), a które nie są karmione piersią. Posiada wysokiej jakości hydrolizowane białko OPTIPRO H.A., aktywne kultury bakterii B.lactis oraz immunoskładniki (cynk*, żelazo*, wit. A* i C*). Artykuł nie jest optymalny dla niemowląt z już zdiagnozowaną alergią na białko mleka krowiego.
Stanowi kontynuację karmienia mlekiem NAN OPTIPRO H.A. 1. Wprowadzenie do diety niemowlęcia innego mleka modyfikowanego lub mleka krowiego musi odbywać się pod kontrolą lekarza. NAN OPTIPRO H.A. 2 stanowi tylko część najróżniejszej diety niemowlęcia w trakcie i po okresie odstawiania od piersi. Nie może zastępować mleka matki poprzez pierwsze 6. Miesięcy życia niemowlęcia.
Hydrolizowane białko OPTIPRO H.A.
Immunoskładniki (cynk*, żelazo*, witamina A* i C*)
Aktywne kultury bakterii B.lactis
Stanowi kontynuację karmienia mlekiem NAN OPTIPRO H.A. 1. Wprowadzenie do diety niemowlęcia innego mleka modyfikowanego lub mleka krowiego musi odbywać się pod kontrolą lekarza. NAN OPTIPRO H.A. 2 stanowi tylko część najróżniejszej diety niemowlęcia w trakcie i po okresie odstawiania od piersi. Nie może zastępować mleka matki poprzez pierwsze 6. Miesięcy życia niemowlęcia.
Hydrolizowane białko OPTIPRO H.A.
- Białko OPTIPRO H.A. Powstaje dzięki specjalnie zaplanowanemu procesowi hydrolizy. W uproszczeniu polega on na pocięciu białka na mniejsze fragmenty w ściśle zaplanowanych miejscach. To ważne niezwykle dla dzieci, których rodzice lub rodzeństwo cierpią na alergię, bo ryzyko wystąpienia alergii jest u nich obszerniejsze.
Immunoskładniki (cynk*, żelazo*, witamina A* i C*)
- Układ wytrzymałościowy,skutecznie pracować potrzebuje regularnych dostaw komponentów odżywczych. Immunoskładniki to składniki mineralne (cynk*, żelazo*) i witaminy (witamina A* i C*), które uczestniczą w poprawnym funkcjonowaniu układu opornościowego dziecka.
Aktywne kultury bakterii B.lactis
- Wiedza na temat mleka damskiego zainspirowała nas, żeby do naszego mleka następnego dodać aktywne kultury bakterii B.lactis takie, jak w pokarmie mamy.