Syrop Coconut Monin może mieć obfite wykorzystanie, polecany jest do czekolady pitnej, mleka smakowego, deserów, drinków, koktajli, ponczu owocowego.
Syrop posiada matową, białą barwę. Charakteryzuje się wyjątkowo intensywnym smakiem palonych kokosów z lekko karmelowym posmakiem.
Palmy kokosowe występują zwykle w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko używane w napojach i potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak korzystnie komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie zapotrzebowania życia”.
Niech orzech kokosowy firmy MONIN zapewni czysty smak kokosowy wszystkim Twoim napojom tropikalnym (takim jak Piña-Colada, specjalne kawy, a także lemoniady.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Coconut MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać poprzez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Coconut MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.