Menu

Zestaw noży w bambusowym bloku z ostrzałką 6 części ZWILLING® Pro

Cechy produktu
  • Producent Zwilling 
Opis
marka ZWIL LING z Solingen stale wprowadza innowacje do swoich produktów. Dzięki prawie trzem wiekom doświadczenia oraz pomocy włoskiego architekta i projektanta Matteo Thuna, niemiecka firma ZWIL LING J. A. Seria nożyHenckels ZWIL LING(R) Prołączy klasyczny wygląd rękojeści z trzema nitami z nowoczesnym kształtem osłony noża. Ta odkształcona osłona zagwarantuje niesłychany komfort w trakcie cięcia ruchem kołyskowym. Przy tworzeniu kolekcji noży ZWIL LING(R) Pro projektanci marki wzięli pod uwagę kilka aspektów: wygląd, formę, funkcję, Materiał i odczucia związane z wykorzystywaniem. Mieszanka tradycji i innowacji zaowocowała fenomenalną serią noży o najwyższej jakości i nieprzeciętnym zarysie, z ostrzem łączącym europejską i japońską kulturę cięcia. Wąska rękojeść instynktownie prowadzi użytkownika do pewnego chwytu, noże są ostre, wygodne w trzymaniu i trwałe. Kolekcja ZWIL LING(R) Pro Połączenie innowacyjnej technologii, klasycznego wzornictwa i świetnej precyzji Ostrze łączy w sobie japońską i europejską kulturę krojenia Zaokrąglony zarys osłony Pro Touch gwarantuje komfortowojszą, bardziej skrupulatną i bezpieczniejszą kontrolę syntetyczny uchwyt, tradycyjny wzór z trzema nitami Płynne przejście pomiędzy osłoną a rękojeścią Stal specjalna wyprodukowana dla ZWIL LING J. A. Henckels FRIODUR(R) - ostrze hartowane na mrozie SIGMAFORGE(R) - kute w jednym kawałku Twardość ok. 57 HRC wg Rockwella Ręcznie wycinane Laserowe sterowanie ostrzem Można myć w zmywarce, zaleca się mycie ręczne zaimplementowane technologie i Materiały Do produkcji noży stosowana jest specjalna stal wysokiej jakości z trafną ilością chromu i węgla, wytwarzana zgodnie ze unikalnymi wymaganiami wyłącznie dla producenta ZWIL LING J. A. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC, stal ta jest sprężysta, ma prawidłową początkową produktywność cięcia, długą żywotność ostrza i znakomitą oporność na korozję. Noże wytworzone z tej specjalnej stali są łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem poprawnej "receptury" jego produkcji jest fakt,wytworzono z niego już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu chemicznego. Parametry stali są ponadto polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną zastrzeżoną metodę hartowania FRIODUR(R), w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie rozszerza twardość, solidność i odporność na korozję noża. Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE(R), która polepsza atrybuty stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednakową strukturę, co zapewnia pokaźniejszą wytrzymałość, ciągliwość i niepodatność na stępienie. Zrównoważone ostrze i nieprzeciętna geometria noża unikatową sprawność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zagwarantuje jeszcze większą ostrość, co powoduje, iż krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność. Zarys podstawki pomaga instynktownie używać noża do łatwego i starannego cięcia. Osłona Pro Touch jest zintegrowana jako część jednoczęściowego stalowego ostrza. Zagwarantuje prawidłowe rozłożenie ciężaru i gwarantuje precyzyjną kontrolę noża. Okucia na osłonie noży ZWIL LING(R) Pro płynnie przechodzą w górną część ricasso, co gwarantuje jeszcze wygodniejszy chwyt. Ergononomiczny uchwyt produkowany jest z wytrzymałego Materiału plastikowego, który jest niepodatny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Trzony są przymocowane do trzonu trzonu trzema nitami. Rewelacyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki temu noże spełniają ascetyczne normy higieniczne. Konserwacja noży ZWIL LING Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, lecz zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, iż wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli w trakcie cyklu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. Firma zaleca także program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C dla ewentualnego użycia zmywarki. Ostrzenie noży ZWIL LING Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z linii ZWIL LING(R) Pro polecamy ostrzałkę 23 cm TWIN(R) 1731 z powłoką z węglika wolframu, można jeszcze stosować ostrzałki i osełki ZWIL LING. Proponujemy jeszcze oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zorganizować przesłanie noża do ZWIL LING J. A. Henckels w Keenmczech. W razie zapotrzebowania możemy jeszcze polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWIL LING w Pradze.
Opinie - 0 opinii + Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.