Tłuszcze to podstawowy, obok węglowodanów i białka, komponent naszej diety. W dobrze zbilansowanej diecie tłuszcze powinny pokrywać 1/3 naszego zapotrzebowania energetycznego. Tłuszcze roślinne takie jak oliwy i oleje nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć, dlatego należy je dostarczać razem z pożywieniem. Warto sięgać po wielonasycone kwasy takie jak omega-6 i omega-3. Nie wszyscy z nas zdają sobie sprawę, że niektóre oleje nie nadają się do smażenia, np. olej z pestek dyni lub olej słonecznikowy. Podobnie jak oliwy. Oliwa extra virgin polecana jest do potraw niewymagających wysokich temperatur. Najlepiej stosować je wyłącznie na zimno, do sałatek. Najbardziej odporne na działanie wysokiej temperatury są oleje kokosowy lub palmowy. Miłośnicy sałat nie wyobrażają sobie też kruchej sałaty z octem balsamicznym, winnym lub jabłkowym. Octy mają niezastąpione walory smakowe.
12,89zł
Best Joy Cooking Spray 100% Coconut Oil 99g
18,30zł
Best Joy Cooking Spray Italian Herbs 250ml
119zł
Olej Konopny + D3K2MK7 20% - Full spectrum
35,90zł
Ocet jabłkowy 90kaps(400mg)
25,50zł
Masło Kokosowe Nierafinowane, Tłoczone na Zimno, MyVita, 500 ml
44,49zł
Wolfberry BIO olej kokosowy z pierwszego tłoczenia 1000 ml
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.