Najnowsza linia Ballarini Ferrara jest nadzwyczajnym kuchennym rozwiązaniem dla poszukiwaczy elegancji, czystości oraz wytrzymałości. Naczynia z kolekcji Ferrara są dedykowane są do wszystkich typów kuchni, także do indukcji.
Korpus aluminiowy patelni został specjalnie wykuty, żeby zapewnić nadzwyczajne przewodzenie ciepła nie tylko na dnie,dodatkowo na ścianach naczynia. Dno zostało umocnione stalą nierdzewną z technologią Radiant Induction, dzięki czemu wystarczy naprawdę niski nakład energii, aby naczynie się rozgrzało.
dodatkowo niskie ranty patelni w połączeniu z optymalnym rozmiarem i unikatową, nieprzywierającą powłoką wzbogaconą tytanem ułatwią nam naleśnikowe szaleństwa, pozwalając przygotować cieniutkie, rumiane placuszki.
Przygotowanie ulubionych placków usprawnia też poręczny i wygodny uchwyt, który wytworzony został z najwyższej jakości tworzywa sztucznego. Przewracanie naleśników od teraz będzie dziecinnie proste.mocne strony:- nieprzywierająca warstwa usztywniona tytanem, trwała i niepodatna na zarysowania- korpus wykonany z kutego aluminium, które nieprzeciętnie akumuluje i rozprowadza ciepło po całej powierzchni naczynia- dno ze szlachetnej stali rdzoodpornej z technologią Radiant Induction- doskonały do wszystkich rodzajów , a także płyt oraz piekarników- użyteczne uchwyty z tworzywa nienaturalnego - wyprodukowany we Włoszech z wysokiej jakości materiałów w fabryce posługującej się certyfikatami UNI EN ISO 14001, które gwarantują najwyższy poziom standardów- średnica: 25 cm- gwarancja: 5 latWSKAZÓWKI DOTYCZĄCE używanIA:1.
Przed pierwszym użyciem należy umyć naczynie pod bieżącą wodą przy pomocy płynu, precyzyjnie spłukać i wytrzeć do sucha. Następnie nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnię oraz pozostawić do wyschnięcia.
Zaleca się powtarzanie procesu co jakiś czas, w celu wydłużenia żywotności powierzchni.2. Naczynia myć tylko po ich pełnym wystudzeniu i nie wolno zalewać ich zimną wodą, gdy powierzchnia jest rozgrzana.3.
Nie należy pozostawiań naczyń na rozgrzanej powierzchni bez produktów oraz nie kroić potraw i nie uderzać ostrymi częściami po powłoce.Ballarini to prawie 130 lat włoskiej tradycji! Pomimo ciągłego rozwoju i licznych transformacji przeprowadzonych przez ten okres w firmie, wciąż z tą samą pasją i energią, stworzone są przemyślane i spójne produkty.
Modyfikacje i postępowe technologie wprowadzane przez Ballarini mają przyczyniać się do udoskonalenia produkcji oraz prekursorskiego wzornictwa. Marka nie zapomina jednak o korzeniach biznesu – ich produkty niezmiennie są stworzone we Włoszech i każdy może się poszczycić znakiem „Made in Italy”.
Kluczem dla działalności firmy Ballarini jest edukacja społeczeństwa w zakresie zdrowego odżywiania, gotowania i aktywnego stylu życia. Wynikiem jest opatentowana technika non-stickowych powierzchni licząca już ponad 50 lat, dzięki której przywieranie potraw do powierzchni odeszło w niepamięć.Włosi dokładają wszystkich starań,firma Ballarini kojarzyła się ekologią.
Wszystkie produkty są bezpieczne dla zdrowia, wolne od PFOA, metali ciężkich czy związków niklu.Współpracujemy z oficjalnym dystrybutorem firmy Ballarini w Polsce. Nabywając w naszym sklepie posiadają Państwo gwarancje zakupu oryginalnego towaru.
Dziękujemy za zaufanie. Nie musisz się na dodatek martwić dostawą. Dbamy o bezpieczne zapakowanie towaru.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - napisz albo zadzwoń!tel. 660 56 57 58e-mail: bok@kuchniapremium.pl