Menu

SYIS PODO LINE PEELING CUKROWY DO STÓP 500G

Cechy produktu
  • Producent SYIS 
Opis
PEELING CUKROWY DO STÓP
asygnowany jest do usuwania, a także intensywnego złuszczania zrogowaciałego naskórka stóp. Dzięki zawartości mocznika przygotowuje skórę do wchłonięcia elementów aktywnych w głębsze warstwy skóry. Kosmetyk gromadzi także olej sojowy, wosk pszczeli, masło shea, ekstrakt z kwiatu gorzkiej pomarańczy i witaminę E. Dzięki tym składnikom stopy stają się aksamitnie gładkie, nawilżone, lepiej ukrwione i znakomicie przygotowane do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych.
elementy aktywne:
Glycine Soja Oil
Olej sojowy, bogaty w NNKT, działa silnie nawilżająco, wzmacnia barierę hydrolipidową naskórka. Mieści witaminę E, chroniącą przed działaniem wolnych rodników, a także sterole i flawonoidy. Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, udoskonala gęstość skóry. Zwęża pory i wspomaga leczenie zmian trądzikowych przez regulowanie wydzielania sebum. Wpływa poprawnie na działanie naczyń krwionośnych i dotlenienie komórek skóry.
Cera Alba
Wosk pszczeli stwarza na powierzchni skóry film zapobiegający nadmiernej utracie wody. Dzieki czemu skóra jest należycie nawilżona, nawodniona i wygładzona.
Urea
Mocznik przyspiesza regenerację skóry, działa nawilżająco, ułatwia wiązanie wody przez keratynę i zmiękcza naskórek. Złuszcza i rozszerza przepuszczalność warstwy rogowej naskórka, dzięki czemu usprawnia wnikanie części aktywnych.
Tocopheryl Acetate
Witamina E o działaniu antyoksydacyjnym, hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Butyrospermum Parkii Butter
Masło Shea wykazuje silne działanie natłuszczające i nawilżające. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień i stanów zapalnych.
objętość: 500 g
Opinie - 0 opinii + Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.