marka Kilner została założona w 1842 r. Poprzez Johna Kilnera w Dewsbury w Anglii – gdzie powstała pierwsza fabryka. To tam początkowo wytwarzane były szklane słoiki i butelki i powstał kultowy słoik Kilner®.
Produkty producenta cieszyły się ogromnym zainteresowaniem na całym świecie goszcząc w milionach domów. Pomimo, iż fabryka produkująca markę Kilner została dwukrotnie zamknięta w 2000r. Udało się ją reaktywować gdzie prawa do patentów nabyła grupa Raywere.
Od tej pory asortyment rozszerzany jest każdego roku, a producent raduje się niesamowitą popularnością o czym świadczą zdobywane poprzez nią nagrody m.in. W Londynie, Filadelfii, Sydney czy Paryżu, a ukoronowaniem jest otrzymana w 2015 r.
prestiżowa Icon Award.atrybuty: - obfity słoik (2 l) o najszczególniej modnym zarysie, - rewelacyjnie pasuje do przetworów np. Kiszenia ogórków czy kapusty i np. Do przechowywania cukierków i ciastek i produktów sypkich, - wytwarzany z wysokiej jakości szkła, z przodu tłoczone logo producenta, - zaopatrzony w standardową pokrywkę ze stalowymi klipsami i gumową uszczelką, gwarantującą utrzymanie świeżości, - do mycia ręcznego.
wymiary: 25,5 x 12 cm (wys. X śr.) pojemność: 2 l Materiał: szkło, stal nierdzewna, guma Kolor: przezroczysty seria: Round Clip Top JarsInstrukcje dotyczące stosowania: • Przed pierwszym zastosowaniem przejrzyj słoik czy nie jest wyszczerbiony ani pęknięty.
• Jeśli posiada jakieś defekty zastąp słoik nowym. • Słoiki i pokrywy muszą być umyte przy użyciu ciepłej (ale nie gorącej) wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń. • Przed wekowaniem słoiki i pokrywy muszą być wysterylizowane w gorącej wodzie.
• Nie wlewaj wrzącej wody bezpośrednio do słoików ponieważ skutkować to może jego pęknięciem. • Kiedy napełnisz słoik konfiturą upewnij się, iż pozostawiłeś odpowiednią przestrzeń pomiędzy konfiturą i spodem zakrętki (ok.
1-2cm) • Usuń pęcherzyki powietrza przy pomocy drewnianej lub silikonowej szpatuły. • Upewnij się, iż obręcz słoika jest czysta i umieść wieczko próżniowe na słoiku, następnie umieść zewnętrzną nakrętkę i starannie dokręć.
• Niewłaściwe dokręcenie słoika może skutkować brakiem szczelności i popsuciem się przetworu. • Nie stawiaj gorącego słoika na zimnej, mokrej lub metalowej powierzchni, ponieważ skutkować to może jego pęknięciem.
• Pasteryzując słoiki w gorącej wodzie, nie pozwól, żeby miały one bezpośredni kontakt z dnem naczynia, nie zanurzaj ich również gwałtownie w gotującej się wodzie- pozwól, aby temperatura wody stopniowo wzrastała.
• Zawekowany słoik powinien pozostać w pozycji odwróconej przez 24h. • Przechowuj w ciepłym, suchym i chłodnym miejscu w sytuacji: • nieodpowiedniego zastosowania i przechowywania • zmian, będących wyłącznie skutkiem wizualnym • uszkodzeń mechanicznych reklamacje nie będą uwzględniane.Współpracujemy z oficjalnym dystrybutorem producenta Kilner w Polsce.
kupując w naszym sklepie posiadają Państwo gwarancje zakupu oryginalnego artykułu. Dziękujemy za zaufanie. Nie musisz się także martwić dostawą. Dbamy o bezpieczne zapakowanie towaru.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - napisz albo zadzwoń!
tel. 660 56 57 58 e-mail: bok@kuchniapremium.pl