Czarka do matchy Matchawan Madaro z gliny kamionkowej została tworzona ręcznie na kole garncarskim. Matchawan jest konwencjonalnym narzędziem używanym w japońskiej ceremonii herbacianej. Jest to dodatkowo zdecydowanie najwygodniejsze naczynie do picia matchy, którą najlepiej roztrzepać bambusową miotełką (tzw. Chasenem). Pionowe ścianki czarki i obszerne dno pozwalają łatwo i komfortowo rozrobić matchę w wodzie i ekspresowo uzyskać na powierzchni piankę. Należy pamiętać, iż temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80 C. Czarka do Matchy Madaro powstała w specjalnie limitowanej linii dla MOYA stworzonej poprzez studio Spiek Ceramiczny, które zostało założone w 2013 roku przez Karolinę Byczkowską. Pojemność: 300 ml Wysokość: 7,5 cm Średnica: 11 cm. Kraj pochodzenia: Polska Naczynie można zmywać w zmywarce i wyparzarce.