Matchawan Haru został stworzony ręcznie na kole garncarskim z szarej gliny z delikatnym dodatkiem szamotu i szkliwa z glazury tworzonego zgodnie z wielowiekową japońską tradycją. Matchawan jest konwencjonalnym narzędziem używanym w japońskiej ceremonii herbacianej. Jest to dodatkowo bezdyskusyjnie najwygodniejsze naczynie do picia matchy, którą najlepiej utrzepywać bambusową miotełką (tzw. Chasenem). Pionowe ścianki czarki i obfite dno pozwalają łatwo i komfortowo „utrzepać" matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, iż temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80 C. Matchawan Haru powstała w specjalnie limitowanej kolekcji KOOE dla MOYA produkowanej poprzez krakowskie studio ceramiki KOOE, którego wyroby znamionują się nie tylko ładnymi formami lecz też unikatową wytrzymałością ze względu na wypał w wysokiej temperaturze. Objętość: 400 ml Wysokość: 7,5 cm Średnica: 11,5 cm. Kraj pochodzenia: Polska Naczynie można zmywać w zmywarce. Pakowana w indywidualny karton prezentowy.