kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Dokładnie wyselekcjonowane elementy mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek i wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zaimplementowaniu procesu liofilizacji ascetycznce zachowały swój intensywny kolor oraz zapach.
Liofilizacja to cykl suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej minimalistycznca w drodze tzw. Sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego.
zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia poprawnego funkcjonowania organizmu.
komponenty
pysznogłówka kwiat liofilizowany* 25 %, ogórecznik kwiat liofilizowany* 25 %, bławatek kwiat liofilizowany* 25 %, nagietek kwiat liofilizowany* 10 %, róża płatki liofilizowane* 10 %, ślaz kwiat liofilizowany* 5 %, wiecznik kulisty kwiat* 5 %. (*certyfikowany organiczny)
SPOSÓB zastosowania
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3 kJ/1 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - <0,5 g
w tym cukry - 0 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.