Szlachetne, uniwersalne, suszone drożdże - nadzwyczajne do wszelkich rodzajów win stołowych. Sugerowane są zwłaszcza do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, jeżyn, śliwek renklod i węgierek, czarnego bzu, aronii, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód.
Enovini® WS to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, pozwalający na wydobycie z owoców optymalnej ilości aromatów. Drożdże te zapewniają otrzymanie łagodnego, znakomicie zbalansowanego wina o wyraźniej nieszablonowym bukiecie, ładnej i zrównoważonej barwie, a także wysokiej transparentności.
pokaźne cechy: - aktywne suche drożdże - proste w użyciu - opakowanie 7 g na 10-35 L - temperatura fermentacji: 15-30°C - alkohol: do 13% - pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita Sposób użycia Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp.
30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego albo balonu z nastawem wina. Szczegółowa karta charakterystyki znajduje się w dołączonych plikach.
elementy: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu. Uwaga: opakowanie wykorzystaj kompletnie.