Aktywne, suszone drożdże winiarskie Enovini® BAYA - do win białych i różowych - 18% na 10-35 L nastawu, 7g - nieprzeciętne do "restartu" fermentacji Niezastąpione w winiarstwie - Enovini® BAYA to specjalnie wyselekcjonowany szczep szklachetnych drożdży klasy premium.
umożliwia wykonanie we własnym domu zarówno win białych, jak i różowych. Szybka i stabilna fermentacja - szlachetne, suszone drożdże zawarte w Enovini® BAYA znakomicie sprawdzą się choćby w trudnych warunkach.
wykorzystać możesz je także do "restartu" fermentacji. Na 10-35 L - jedno opakowanie Fermivin LS2 o gramaturze 7 g wystarczy na przygotowanie, aż do 35 L aromatycznego domowego wina, którym olśniewać się będzie Twoja cała rodzina!
Proste w użyciu - drożdże są nad wyraz proste w użyciu, zakres temperatur do fermentacji to 8-32°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć choćby 18%! Pełnia możliwości - drożdże Ciderini Sweet w połączeniu pożywką z witaminą B1 i Kombi Vita, które wyszukasz w naszej ofercie, pozwolą Ci na użycie możliwości drożdży w 100%, dzięki temu będziesz cieszył się jeszcze pełniejszym smakiem i aromatem swych domowych trunków!
Chcesz zacząć swoją przygodę z domowym winiarstwem? Robisz własne domowe trunki i szukasz produktów wysokiej jakości? Polecamy Ci nasze szlachetne drożdże klasy premium - nieprzeciętne do win białych i różowych.
polecane zwłaszcza do domowego wyrobu trunków z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych winogron, rabarbaru, rodzynek. Enovini® BAYA, czyli uwielbiane "bayanusy", to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży, zezwalający uzyskać wino o intensywnym aromacie owoców, bogatym smaku oraz wyśmienitej przezroczystości.
Enovini® BAYA gwarantują szybką, efektywną i stabilną fermentację w wyjątkowo szerokim zakresie temperatur i nawet w trudnych warunkach. Wyśmienicie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych właściwości.
artykuł szczególnie prosty w użyciu. Jedno opakowanie 7g wystarcza na wykonanie od 10 do 35 L nastawu. Drożdże są kriofilne i pracują w niskich temperaturach (od 8°C). Są więc doskonałe do fermentacji w czasie chłodnych pór roku, w piwnicach, a zakres temperatur fermentacji to 8-32°C, z możliwością osiągnięcia choćby 18% alkoholu!
Przy wykorzystaniu pożywek z witaminą B1 oraz Kombi Vita dostępnych w naszej ofercie możesz zagwarantować sobie pełnię możliwości oferowaną przez drożdże! Sposób wykorzystania Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp.
30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego albo balonu z nastawem wina. Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości.