Menu

Pektoenzym 10 ml BROWIN

Cechy produktu

  • Producent BROWIN 

Opis

Łatwiejsze tłoczenie soków - pektoenzym sprawia rozluźnienie struktury owoców Dodanie pektoenzymu - usprawnia późniejsze klarowanie wina po zakończeniu fermentacji. Produktywny - opakowanie 10 ml wystarcza na ok.

50 kg owoców Fiolka z zamknięciem - pozwala na przechowywanie produktu i późniejsze wykorzystanie niezużytej reszty. Prosty w użyciu - rozrób w 100 ml wody, zalej owoce według wskazań na opakowaniu, wymieszaj i odstaw ​Domowe winiarstwo: tłoczenie soków do nastawu oraz ograniczanie lepkości płynu, co wspomaga klarowanie i tłoczenie soków pod napoje jeszcze nigdy nie było takie proste!

Pektoenzym to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców przez rozluźnienie ich struktury, co w późniejszych etapach sprzyja również dobremu klarowaniu się płynu. Jedno opakowanie 10 ml wystarcza na ok.

50 kg owoców - nie musisz jednak używać całego opakowania na raz! Zaletą tego produktu jest bowiem to, iż utrzymuje on stałą aktywność do zastosowania w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej, co ułatwia wygodne opakowanie czyli fiolka z zamknięciem.

zastosowanie pektoenzymu jest niezwykle proste, a efekty przejdą Twoje oczekiwania! Ciesz się pełnym w smaku i aromacie winem o przejrzystej barwie i wykorzystuj owoce w 100% bez marnowania zawartego w nich cennego soku!

Pektoenzym rozkłada pektyny zawarte w owocach, co z tego wynika zmniejsza lepkość płynu, wpływa pozytywnie na cykl klarowania po fermentacji. Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy.

Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C dodaj do nich pektoenzym rozrobiony w 100 ml wody o temp. Pokojowej. Całość starannie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

elementy: enzym pektolityczny

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.