Historia czekolad Lindt sięga XIX wieku, kiedy David Sprüngli otworzył małą cukiernię w Zurychu, w Szwajcarii. Kilka lat później, gdy jego biznes nabierał tempa i rozgłosu, Rodolphe Lindt postanowił otworzyć swoją cukiernię w Bernie.
Będąc prawdziwym koneserem czekolady, Lindt eksperymentował i szukał sposobu na uzyskanie najkorzystniejszej jej jakości. Efekt, który udało mu się osiągnąć dzięki długiemu mieszaniu to nieporównywalnie kremowy i aksamitny smak znamionujący produkty Lindt do dnia dzisiejszego.
Dzięki tej innowacji w procesie produkcji czekolady, Lindt stał się producentem najwyższej klasy, co zwróciło uwagę Sprüngli. Po nawiązaniu współpracy dwie oddzielne jednostki zaczęły istnieć razem jako Lindt & Sprüngli i pod taką nazwą istnieją do dziś.
W 2011 roku w ofercie pojawił się świąteczny miś Lindt Teddy, by dodać świętom jeszcze nieco więcej magii.
Niech tegoroczne odliczanie do świąt z kalendarzem Lindt przepełnione będzie aksamitnym smakiem czekolady od szwajcarskich mistrzów cukiernictwa!