Fasola Adzuki BadaPak zawiera liczne witaminy i mikroelementy. Jest genialnym źródłem białka roślinnego i błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak odnajdziemy mnóstwo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak również potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest rewelacyjnym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Szczególnie lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak wykorzystywana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać jeszcze pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość nieznaczna, z zasady koloru czerwonego lecz zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.