Menu

Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide, cyrkulator bemarowy

Cechy produktu
  • Producent Forgast 
Opis
Urządzenie Sous Vide, cyrkulator bemarowy firmy Forgast do gotowania w niskich temperaturach produktów zapakowanych próżniowo w woreczki. Regulacja temperatury co 0,1oC. Zakres czasu pracy od 5 do 99 godzin. Pojemność urządzenia 28 l. Gotowanie w próżni, tzw. Sous vide to metoda służąca najczęściej podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Zezwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury produktu w czasie gotowania. Gotowanie w niskiej, skrupulatnie kontrolowanej temperaturze umożliwia uzyskanie soczystych i delikatnych mięs. Metoda obróbki sous vide zachowuje wszystkie wartości odżywcze potrawy. Gotowanie w woreczku zapewnia bezpieczeństwo biologiczne. Potrzebnym elementem cyklu jest pakowarka próżniowa, bo produkt musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysokobarierowej folii.
Opinie - 0 opinii + Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.