Uwaga, ze względu na wielkość opakowania i kwestie związane z ubezpieczeniem zawartości paczki, sugerujemy wybór przesyłki kurierskiej. Programowalny generator ozonu N202C (efektywność ozonu: 500 mg/godz.) Zapraszamy do obejrzenia programu, aby zapoznać się z zaletami ozonowania żywności. (kliknij tutaj) skutecznE ODKAŻANIE ZAKUPÓW PRZYNIESIONYCH ZE SKLEPU: W ostatnim czasie, w związku z dużym ryzykiem zarażenia się koronawirusem na skutek kontaktu z potencjalnie zakażonymi produktami (np. W sklepie spożywczym), które były wcześniej wielokrotnie dotykane przez innych kupujących, wielu klientów zwróciło się do nas z zapytaniem: - jak sprawnie odkażać zakupione produkty, aby nie tracić na to mnóstwa czasu (np. Na przecieranie ich spirytusem)? Otóż jest nad wyraz proste rozwiązanie tego problemu - ozonowanie! W tym celu należy zaopatrzyć się w znaczny np. 120 litrowy gruby worek foliowy (np. Na śmieci), a następnie: włożyć do niego produkty wymagające odkażenia, wsunąć do worka końcówkę rurki z ozonatora, zawiązać szczenie worek z rurką (np sznurkiem, drucikiem itp.), włączyć ozonowanie na 15-20 minut, po zakończonym ozonowaniu rozchylić worek i pozostawić na kilkanaście minut otwarty, aby wywietrzał z niego ozon, następnie można wyjąć z worka odkażone produkty (najlepiej w rękawiczkach, aby uniknąć bezpośredniego kontaktu skóry dłoni z jeszcze aktywnymi resztkami ozonu). Ozonowanie najbezpieczniej jest wykonywać na wolnym powietrzu, czyli balkonie albo tarasie, aby uniknąć zatrucia ozonem, który mógłby nagromadzić się w pomieszczeniu w trakcie pracy ozonatora albo po otwarciu worka. OZONATOR N-202C doskonale nadaje się DO POWYŻSZEGO użycia! DLACZEGO OZONOTERAPIA: Leczy wszelkie alergie, także astmę. Eliminuje wirusowe i bakteryjne substancje, działa przeciwko wszelkim infekcjom, a także jest wyśmienitym środkiem odtruwającym: niszczy smołę, sadzę, olej w płucach, benzen, chlorek winylu i inne rakotwórcze węglowodory. Ozon dostarcza czynnik pobudzający tlenowo tkankę sercową, która zauważalnie może redukować częstotliwość dusznicy. Udoskonala funkcje mózgowe (ulepsza pamięć i koncentrację), ponieważ mózg zużywa przeszło 15% całego tlenu zawartego w organizmie. Ozon niszczy grzyby, pierwotniaki, drożdże, czyści tętnice i żyły, ulepsza krążenie, oczyszcza krew i układ limfatyczny. Normalizuje poziom hormonów i produkcję enzymów. Redukuje ból i ogniska zapalne w całym organizmie. Redukuje arytmię sercową, uspokaja nerwy i nie dopuszcza do udaru. Ozon pobudza produkcję krwinek białych, które osłaniają organizm przed wirusami, bakteriami, grzybicami i rakiem. Ozon jest jednym z najskuteczniejszych środków dezynfekcyjnych. Działanie ozonu jest 50 razy produktywniejsze i 3000 razy szybsze aniżeli chloru. CHARAKTERYSTYKA, DZIAŁANIE: 1. Generator ozonu produkuje ozon, nazywany aktywnym tlenem o symbolu 03 i różni się od zwykłego tlenu tym, że tlen ma trwałą postać 02. Okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi w powietrzu od 40 minut do 30 minut, a w wodzie od 30 min do kilku minut. W ten sposób po 2 godzinach stworzony ozon prawie całkowicie powraca do naturalnego tlenu, a w tym czasie pełni funkcje silnego sterylizatora. Ozon działa bakteriobójczo, likwiduje bakterie wirusy, grzyby, pleśnie, pestycydy, fungicydy, roztocza, pyły i pyłki alergiczne w powietrzu i wodzie,, a także jako gaz dociera zarówno do produktów żywnościowych jak i do wszystkich przedmiotów w pomieszczeniu ozonowanym. Jako jeden z najsilniejszych utleniaczy likwiduje wszelkie zapachy pochodzenia naturalnego i nieorganicznego w tym tytoniowe, pożarowe, popowodziowe i inne. W pokaźniejszych stężeniach zabija insekty i gryzonie, których żaden inny środek nie jest w stanie w pełni zlikwidować. Ozon nie maskuje zapachów, lecz je usuwa! 2. Ozon potężnie rozpoznawalny zapach (jak powietrze po burzy) już w szczególnie znikomych, wielokrotnie mniejszych od dopuszczalnych stężeniach co powoduje, że praca z ozonem jest bezpieczna. PODSTAWOWE parametry GENERATORA OZONU: nieskomplikowany w obsłudze. Nad wyraz intensywna emisja ozonu. Obszerna sprawność w usuwaniu zarazków chorobotwórczych: wirusów, bakterii, pleśni, grzybów, roztoczy. Spora efektywność w usuwaniu niepożądanych zapachów i dymu tytoniowego. PoręcznE zastosowanie: 1. Eliminowanie bakterii, wirusów, pleśni, grzybów, fungicydów i pestycydów z owoców i warzyw w celu ich sterylizacji i przedłużenia świeżości. Warzywa, owoce – maksymalny ładunek do 5 kg włożyć do plastikowego albo szklanego naczynia, zalać wodą do całkowitego zanurzenia. Na dnie pojemnika umieścić rurkę z dyfuzorem. Włączyć ozonator na 10-12 minut po czym wyjąć z wody. Po zakończeniu ozonowania warzywa można od razu gotować. Owoce – odczekać przed spożywaniem około 10 minut, by ozon zareagował wystarczająco z komórkami owoców. Można to też wykonywać ozonem w postaci gazu. Owoce warzywa włożyć do optymalnie znacznej torebki strunowej tak, by się dała zapiąć i rurką doprowadzić ozon przez 10 minut. 2. Odkażanie i odświeżanie mięsa, drobiu jaj w celu usunięcia mikroorganizmów,hormonów, antybiotyków itp. Ładunek do 5 kg umieścić wnaczyniu jak p.1, zalać wodą, ozonować 20÷30 minut. Wylać wodę, osuszyć na sicie albo durszlaku. Produkty można przyrządzać bezpośrednio do spożycia albo przechowywać w lodówce, zamrażarce. 3. Ryby, owoce morza – ozonowanie jak mięsa, ale czas ozonowania około 10 minut. 4. Ozonowanie ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych. Umyć w wodzie, następnie umieścić w naczyniu, zalać wodą. Na dnie naczynia umieścić rurkę z dyfuzorem. Ozonować 10 minut. Gotować w wodzie, na którą działał ozon. Tak ugotowany ryż i kasze będą dużo smaczniejsze i niezaprzeczalnie zdrowsze. 5. Dezynfekcja zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia. Ozonujemy w wodzie 20 minut. 6. Ozonowanie wody pitnej. Dyfuzor zanurzamy w plastikowej butli z wodą 5l albo plastikowym wiaderku napełnionym wodą z kranu. Czas ozonowania 6-10 minut. Wydajnie naozonujemy i dotlenimy wodę, a jednocześnie oczyścimy ją z chloru, amoniaku, bakterii, metali ciężkich czy chloroformu. Wodę tak przygotowaną używamy do gotowania, picia (po 20 minutach), płukania i mycia zębów. 7. Kąpiel ozonowa – działa dobrze na skórę, odpręża organizm, leczy celulit, choroby grzybowe skóry, trądzik, wypryski, eliminuje brzydki zapach stóp. Rurkę z dyfuzorem umieszczamy w napełnionej częściowo wodą wannie o temperaturze wody do 45ºC i ozonujemy przez 10 minut. 8. Ozonowanie oliwy z oliwek poprzez zanurzenie rurki w oliwce i ozonowanie 10 min. Naozonowana oliwka przez 3 miesiące sprawnie pomaga w trudno gojących się ranach i schorzeniach dermatologicznych. 9. Ozonowanie pomieszczeń. Ozonowanie pomieszczeń: pokoje, kuchnie, łazienki, sanitariaty, garaże itp. – sprawnie je sterylizuje i likwiduje wszelkie zapachy jak dym papierosowy, zapach moczu, świeżej farby, spalenizny i zwierząt domowych. Pomieszczenia do 16 m² ozonujemy 2 razy po 40 minut z przerwą 1 godzinną, po czym wywietrzyć. Wnętrza do 24 m² ozonujemy trzykrotnie po 60 minut. Ozonator lub wężyk ozonatora umieścić osiągalnie wysoko. Dobrze jest, by w ozonowanym, zamkniętym pomieszczeniu włączony był mały wentylator mieszający powietrze. W czasie ozonowania w pomieszczeniu nie powinni przebywać ludzie ani zwierzęta. Z pomieszczenia wynieść obrazy. 10. Lodówki. Włożyć silikonową rurkę do komory lodówki z produktami. Zamknąć drzwiczki. Ozonować dwa razy po 15 minut z przerwą 30 minut. W ten sposób wyeliminujemy wszelkie zapachy i bakterie. 11. Szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem. Umieścić rurkę ozonową w obiekcie. Włączyć ozonator dwa razy po 10 minut z przerwą 40 minutową. Wywietrzyć. 12. Akwaria, oczka wodne - usuwanie bakterii, glonów, dotlenianie wody, wydłużanie świeżości pokarmu dla ryb broni ryby przed pasożytami i bakteriami. Umieścić dyfuzor w akwarium albo oczku wodnym – ozonować jednorazowo poprzez 5 minut. 13. Samochody osobowe, środki transportu. Ozonowanie samochodów jest jedynym efektywnym sposobem usunięcia z ich wnętrz, tapicerki, sufitu, podłogi: bakterii, wirusów, zarodników, pleśni, grzybów i zapachów. Ozonowanie powinno się przeprowadzać dwa razy w roku, a w międzyczasie stosować przystępne u nas oczyszczacze powietrza zasilane z gniazdka zapalniczki. Ozonowanie przeprowadzamy w trzech cyklach po 30 minut wprowadzając rurkę z ozonem kolejno do wnętrza samochodu, i do wlotu powietrza i włączając wentylację na najniższy poziom. Po zakończeniu ozonowania otworzyć drzwi samochodu i wywietrzyć. OBSŁUGA: aby uruchomić pracę generatora ozonu starczy wtyczkę przewodu zasilającego włożyć do gniazdka domowego 230V / 50Hz, a następnie za pomocą przycisków nastawić czas pracy (1-40 minut) równocześnie włączając generator. Usłyszymy pracę pompy powietrza, a przez otwór cylindryczny po stronie przeciwnej wyłącznika wyciąga się ozon 03. Ozonator powinien stać na gładziutkiej powierzchni tak, aby dopływało powietrze do kratki na dolnej powierzchni generatora, lub na bocznej dłuższej ściance i wówczas możemy go postawić na tkaninie, co zniży szum pompki. Przy ozonowaniu powietrza ozon może wypływać poprzez otwór albo można na otwór założyć rurkę bez dyfuzora. Do ozonowania wody musi być założona rurka z dyfuzorem pumeksowym, który umieszczamy na dnie pojemnika z wodą lub w wannie. Po zakończeniu wykorzystywania wyjąć wtyczkę z gniazda. Dane technologicznE: Napięcie zasilania: 220-240 V / 50 Hz Znamionowa moc pobierania: 18 W (praca ozonatora i jonizatora) typ pracy: S2-30 min (do 30 min z przerwą min. 1 godz.) Programowany czas prac: 1-40min. Z krokiem 1min, programowalny czas przerwy 30-360min. Z krokiem 10 min. Znamionowa wydajność ozonu: 500 mg/godz. Realny jednorazowy maksymalny czas pracy w trybie emisji ozonu: 40 min. Efektywność pompy: 9 l/min. Poziom hałasu: Żywotność: >10000 godz. Warunki używania: w środku poprawnie wentylowanych pomieszczeń bez gazów wywołujących korozję Waga brutto: 1100 g (z wężem silikonowym i dyfuzorem) Obsługiwane powierzchnie: 4÷60 m2 (w trybie szybkiego oczyszczania jednorazowego) do 180m2 (w trybie cyklicznym) rozmiary: 240x170x70mm