Pożyteczne mikroorganizmy w kompozycji ziołowo-roślinnej
Cert. GIS-BŻ-Ż-4230-1517-4/MM/09
SCD ProBiotica® powstaje w procesie fermentacji kompozycji kilkunastu szczepów z gatunków pożytecznych mikroorganizmów i 19-stu ziół. Wybrane szczepy probiotyczne wzrastają w konsorcjum i w interakcji z innymi szczepami, tworząc minimalny ekosystem jak w warunkach naturalnych. Technologia ta opracowana przez amerykanina Matthew Wood’a bardzo różni się od charakterystycznej mieszaniny czystych szczepów bakterii probiotycznych, ponieważ wykożystuje efekt synergii współpracujących ze sobą mikroorganizmów. Wybrane do kompilacji pożyteczne mikroorganizmy występują powszechnie w naturze i nie są modyfikowane genetycznie.
elementy:
Woda niechlorowana, probiotyczne kultury SCD*, naturalna melasa z trzciny cukrowej, sól morska, koncentraty owocowe, fruktoza, własna mieszanka ziołowo-roślinna, na którą składają się: owoc anyżu, korzeń lukrecji, owoc kopru włoskiego, liść bazylii, kwiat rumianku, korzeń trybuli, owoc czarnego bzu, nasiona kozieradki, korzeń imbiru, korzeń arcydzięgla, owoc jałowca, liść pokrzywy, oregano, natka pietruszki, liść mięty, rozmaryn, liść szałwii, ziele tymianku, ziele koperku, a także grzyby reishi.
Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów: Bifidobacterium animalis, B. Bifidum, B. Longum, Lactobacillus acidophilus, L. Bulgaricus, L. Casei, L. Fermentum, L. Plantarum, L. Lactis, Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermophilus.
Bakterie kwasu mlekowego ≥ 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 109 w trakcie wytwarzania)
Drożdże ≤ 1,0 x 106 jtk/ml.
1 łyżka stołowa (15 ml) gromadzi min. 4,5 x 106 bakterii probiotycznych
1 łyżeczka (5 ml) mieści min. 1,5 x 106 bakterii probiotycznych
Zalecenia dotyczące spożycia:
Dorośli:
1- 4 łyżek na dzień. Należy zacząć od jednej łyżki dziennie i stopniowo powiększać rekomendowaną liczba.
Dzieci:
1- 4 łyżeczek do herbaty na dzień. Należy zacząć od jednej łyżeczki do herbaty dziennie i stopniowo zwiększać sugerowaną dawkę.
1 łyżeczka mieści 25 milionów bakterii probiotycznych
1 łyżka mieści 75 milionów bakterii probiotycznych
Przechowywanie:
Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej (maks. 20° C) z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Po otwarciu przydatność do spożycia - miesiąc.
Jednorazowa kuracja nie powinna trwać dłużej niżeli 3 miesiące!!!
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przed otwarciem przechowywać w tempe- raturze pokojowej (maks. 20°C) z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych i źródeł ciepła.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. Powyżej 2°C.
Zużyć w ciągu 4 tygodni.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla niedużych dzieci.
UWAGI:
W wyniku naturalnych procesów, w SCD ProBiotica® mogą wystąpić drobne zmiany koloru, zapachu, smaku i wytrącanie się osadu na dnie butelki i nalotu „białego grzybka" na powierzchni. Nie wpływa to na produktywność jej działania.
objętość opakowania: 165 ml
Suplement diety nie może być użytkowany jako substytut (zamiennik) różnej diety.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla nieznacznych dzieci.