Zrębki wędzarnicze do wędzenia i grillowania – naturalne, polskie, olcha & buk, 750 g, klasa 8, 6-8 mm do niewiele znaczących i dużych wędzarni, bez frakcji pylących Naturalne i bezpieczne - zrębki pochodzą z naturalnego, polskiego drewna olchowego (70%) i bukowego (30%), z terenów organicznie czystych.
Są wolne od związków impregnujących i konserwujących. Uniwersalne - zrębki nadają się jednocześnie do wędzenia, jak i grillowania. Wspaniale sprawdzą się w komorach wędzarniczych starszego rodzaju, dymogeneratorach, a także wędzarniach z paleniskiem.
Pyszny smak i aromat mięs - zrębki olchowo-bukowe znakomicie sprawdzą się do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny. Uwalniany w trakcie spalania dym przenika w głąb potraw, nadając im niezwykły aromat i złocistobrązowy kolor.
Klasa 8 - zrębki zalicza się do przeciętna frakcja o wymiarze od 6 do 8 mm. Zrębki tej klasy nie mają frakcji pylących, dzięki czemu nadają się zarówno do śladowych, jak i obszernych wędzarni. Opakowanie 750 g - nie będziesz musiał obawiać się, że zabraknie ich podczas przygotowywania Twoich ulubionych dań!
Naturalne zrębki olchowo-bukowe to wysokiej jakości dobór, który spełni oczekiwania w Twojej kuchni! Wędzenie potraw z wykorzystaniem zrębków ma niemało zalet m.in. Polepszenie walorów smakowych i wizualnych potraw, powiększenie trwałości wyrobów przez konserwację dymem i obniżenie wilgotności produktu.
Zrębki pochodzą z Polski, z terenów naturalnie czystych, są wyprodukowane w 100% z naturalnego drewna. Wolne od frakcji pylących, związków impregnujących i konserwujących. Towar znamionuje się trafną zawartością wody poniżej 11%, dzięki czemu zrębki nie pleśnieją podczas przechowywania, a podczas wędzenia wydzielają odpowiednią ilość dymu, co z kolei wpływa na odpowiednią barwę przygotowywanych potraw.
Dzięki nim przygotujesz pyszną i soczystą wędzoną baraninę, wołowinę oraz wieprzowinę. Dym powstający podczas spalania zrębków dogłębnie wnika w potrawy, nadając im unikalnego aromatu, smaku i złocistobrązowego koloru.
Zrębki frakcji średniej (klasa 8, 6-8 mm) nadają się zarówno do niedużych, jak i pokaźnych wędzarni. JAK UŻYWAĆ Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy dedykowanej specjalnie do tego celu, wokół paleniska lub na innym źródle ciepła (np.
grzałce). Uwaga! Zrębki muszą ulegać powolnemu wyżarzaniu. Nie umieszczaj zrębek bezpośrednio na źródle ciepła - ponieważ natychmiast ulegną spaleniu! PRZECHOWYWANIE: Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
przystępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.