Kapsułki ze sproszkowanym sokiem i miąższem owoców granatów poddanym fermentacji, wysuszonym poprzez zamrażanie. Kapsułki GranaProstan ferment zawierają przefermentowany, liofilizowany (suszony poprzez zamrażanie) miąższ owoców granatu wzbogacony polifenolami z owoców czarnego bzu.
Na jedno opakowanie GranaProstan ferment zużyto ok. 50 najkorzystniejszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu. Unikatowa, zastrzeżona metoda fermentacji oraz suszenie próżniowe w temperaturze poniżej 37°C i poprzez zamrażanie czynią polifenole zawarte w GranaProstan łatwoprzyswajalnymi i w pełni aktywnymi biologicznie, jak w świeżych owocach.
produkt ma wysokie stężenie bioaktywnych polifenoli, które są jednymi z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy. Dzięki dodatkowi ekstraktu z winogron dobrze wpływa na stan serca i naczyń krwionośnych.